Изоставеното в Първомай бебе било с хипотермия (СНИМКИ)

Бебето, изоставено в АГ-отделението в Първомай, е било с хипотермия. Телесната му температура е била 29 градуса, а състоянието му – много тежко, разкри началникът на отделението д-р Добрин Кръстев.

„На 23 юни изоставеното в нашата болница бебе ни беше донесено в пътна чанта, увито с чаршаф. Беше с незавързана пъпна връв и с плацента. Беше в тежко състояние, имаше 29 градуса температура. Веднага екип от специалисти започна лечение и се зае да го стабилизира. Предупредихме полицията и социалните служби. Обадихме се на болницата в Асеновград и в другите близки градове, защото за мен беше ясно,че майката, която е родила в домашни условия, не може да няма усложнения и ще потърси лекарска помощ“, разказа д-р Кръстев.

Бебето бе изоставено преди два дни в коридора на Първомайската болница. Работещи в здравното заведение разказаха, че детенцето било в черен сак и само от скимтенето успели да разберат, че в чантата има бебе.

Новороденото момиченце е изоставено от ромка от Димитровград и любовника й. 39-годишната Ангелина била под запрещение, тъй като била шизофреничка. Тя е освидетелствана от ТЕЛК. В момента се издирва настойника й.

Жената родила през нощта на 23 юни около 3.30 ч. в Поповица, където живеел 64-годшния й любовник. Обадила му се, а той я закарал, заедно с бебето до Първомай. Впоследствие той е оставил момиченцето със сака в болницата и закарал родилката в Димитровград. Служителите на реда обаче я открили и я завели отново в Първомай.

Родилката била с редица усложнения и анемия. В момента и тя, и детето са стабилизирани, обясниха лекарите. Това било първото й раждане.

Ангелина обаче отказва да вземе детето си, тй като бащата имал семейство, а тя нямала възможност да го гледа.

Районната прокуратура в Първомай пое случая и е образувала досъдебно производство за изоставено в безпомощно състояние бебе.

След бързите издирвателни мероприятия 64-годишният баща на бебето е задържан за 24 часа. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия по случая. Предстои назначаване на медицински експертизи, разпити на свидетели и др.

Подобни статии

Top