Изписаха пловдивските тризначки Дария, Даная и Анелия (СНИМКИ)

2015-06-17_154040

Тризначките Дария, Даная и Анелия, които се родиха в Пловдив на 18 май, бяха изписани от отделението по неонатология в МБАЛ „Пловдив“ днес. След близо едномесечен престой в болницата, трите момиченца вече са с добри показатели и могат да се приберат у дома.

„Тризнаци, заченати по естествен път, не се раждат често. Но сме доволни,че и тези малки момиченца, родени преждевременно си отиват здрави вкъщи“, каза началникът на отделението по неонатология д-р Диана Аргирова.

Тя посочи, че Дария е била с тегло 2102 грама, Даная – 2100 грама, а Анелия – 1750 грама и веднага са поставени в кувьози.  Развълнувана и щастлива беше 28- годишната майка Недялка Иванова.

За отглеждането на трите момиченца тя ще разчита и на детегледачка, осигурена от община Пловдив, а получените 5000 лева ще използва за памперси и хумана.

Двете баби бяха също много горди и се радваха на новите членове на семейството.  Баба Дора, на която са кръстени две от момиченцата – Дора и Даная, обясни че в нейния род е имало близнаци. Не по-малко щастлив е и 8-годишният батко Кристиян, който отначало не повярвал, че ще има три сестрички.

За сега шестчленното семейство живее в стая, хол и кухня.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top