Изписват днес изоставеното бебе в Първомай

Днес ще бъде изписано изоставеното от майка си в болницата в Първомай пеленаче, съобщи началникът на АГ-отделението д-р Добрин Кръстев. Детето е наддало и вече тежи 2 кг и 380 грама, поясни лекарят. Той допълни, че момиченцето, кръстено Ралица, отдавна е извадено от кувьоза, в който се намираше след приемането му в болницата.

Бебето ще бъде предадено на приемно семейство. Днес приемните родители на малката Ралица, лично ще отидат до здравното заведение, за да я вземат.

Припомняме, че момиченцето беше открито в чанта в коридора на болницата в Първомай на 23 май сутринта. Майката – 38-годишната Ангелина Ленкова от Димитровград, родила бебето в дома на биологичния му баща, който бил на 64 години.

За Ангелина Ралица била първо бебе, но тя има шизофрения, не работи и няма как да гледа дъщеря си. Затова тя и таткото решили да изоставят малката в болницата. Те сложили момиченцето в черен пътнически сак и бащата го оставил коридора на болницата. Именно затова го разследва и прокуратурата.

Чантата с бебето била откриа около 6 часа сутринта от дежурните в болницата. Те видели изоставения багаж, чули скимтене от чантата и я отворили. Вътре намерили изпадналото в хипотермия новородено, увито само в чаршафи. Бебето било с необработена пъпна връв и плацента и с тегло 2,050 кг. То било недоносено и било спасено от д-р Петя Машавелова и д-р Кръстев, които били на смяна.

Впоследствие полицията намерила Ангелина, която била в тежко състояние след раждането. Униформените завели родилката в болницата, където спасили живота й. Жената вече е изписана оттам и в момента е в Димитровград, където живее. 

Подобни статии

Top