Изписват тризначките Дария, Даная и Анелия

Тризначките Дария, Даная и Анелия ще бъдат изписани от Неонатологията на МБАЛ „Пловдив“ днес. След месец престой в лечебното заведение трите момиченца ще се приберат в дома на щастливите родители.

Бебетата проплакаха на 18 май 2015 г. Те са заченати по естествен път, а не с помощта на ин витро, родени са със секцио. Тъй като бяха недоносени – Дария тежеше 2102 гр, Даная – 2100, а Анелия – 1750, веднага бяха поставени в кувьози. За месец новородените обаче успяха да догонят връстниците си по килограми и сега ще бъдат изписани.

Докато лекарите в МБАЛ „Пловдив“ се грижеха за момиченцата, кметът на Пловдив Иван Тотев поднесе на семейството приятна изненада, като връчи чек за 5000 лв. на майката и таткото Недялка и Костадин Топорови. Бебетата са първите, родени в града след приемането на нормативните промени за подпомагането на семейства с тризнаци. По време на церемонията в общината Тотев благодари на медиците от МБАЛ „Пловдив“ за изключителната подкрепа и внимание към пеленачетата и семейството.

При появата им на бял свят гинекологът д-р Жорж Посочи посочи, че тризнаци се раждат изключително рядко, веднъж на 100 000 души. Преди този случай тризнаци в МБАЛ „Пловдив“ е имало преди 5 години.

На снимката: Предишните тризначки от Асеновград, родени преди пет години в МБАЛ „Пловдив“ /архив DCNEWS/

Подобни статии

Top