Изпращаме писателя Димитър Атанасов

В 12 часа днес е поклонението пред тленните останки на писателя Димитър Атанасов, който бе и омбудсман на Пловдив. Известният пловдивски автор почина в сряда след тежко боледуване. Той ще бъде погребан на Централните гробища.

Димитър Атанасов е роден е на 23 септември 1953 г. в Силистра. Завършил българска филология във ВТУ„Св.Св.Кирил и Методий“. Журналист в много пловдивски издания, бивш заместник-главен редактор на ежедневника „Глас“, шеф на екип „Култура“ във вестниците „Провинция“, „Пловдивски новини“ и „Вести“. Автор на седмична рубрика във вестник „Акцент“. Бивш общински съветник от ГЕРБ.

Димитър Атанасов е член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските артисти и Съюза на българските журналисти. Зам.-председател на Дружеството на писателите – Пловдив.

Негови творби са превеждани на английски, немски, френски, италиански, руски, сръбски и турски език. Писателят е носител на престижни награди и отличия за литература и драматургия.

Ннегова бе идеята за създаване на Програмата за подкрепа на книги от пловдивски автори и значими за Пловдив издания, която вече шеста година подпомага издаването на книги на пловдивски писатели и поети.

Поклон пред паметта му!

Подобни статии

Top