Изпускат контролирано язовирите в Асеновградско

контролират се язовирите в Асеновградско

Няма язовири, реки и канали в населените места в Асеновград, които да преливат или да са пред преливане. Нивата на водата във водоемите се контролира денонощно, заради започналите още в събота вечерта силни дъждове. Достатъчно свободен обем има във всички 26 водоема на територията на общината, съобщи Димитър Анастасов, гл. експерт „Строителство, благоустройство и екология“.

Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях . Прочистени са и отводнителните канали, собственост на „Напоителни системи”.

Заради ремонт на изпускателно съоръжение без вода в момента е язовир „Тополово-2”, който от години се води потенциално опасен. За четири язовира са издадени предписания за прочистване на растителността, след проверка в края на месец октомври. Срокът за изпълнение е удължен единствено за водоема в село Козаново.

От министерството на екологията поискаха актуална информация за състоянието на водите и водните обекти на територията на страната още в края на миналата седмица. С разпореждане на областния управител всички кметове в региона са задължени да наблюдават водоемите и речните корита в потенциално опасните участъци и да изпращат ежедневни доклади.

Подобни статии

Top