Изпълкомът на БФС се събира за втори опит да свика конгрес

Това става след като Търговският регистър 2 пъти отказа за впише поканата за Общо събрание заради нередовни документи и призна единствено Михаил Касабов като представляващ организацията

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще проведе заседание на 26 януари, петък, на което ще се опита за втори път да свика извънреден конгрес на организацията на 15 март.

Изпълкомът вече насрочи конгрес за тази дата на заседанието си на 6 декември, но Търговският регистър на два пъти отказа да впише поканата за Общо събрание заради нередовни документи. В крайна сметка БФС склони да впише временно изпълняващия длъжността президент Михаил Касабов като представляващ организацията, като се очаква това да бъде прието от Търговския регистър в началото на следващата седмица. След това вече Изпълкомът ще може да свика конгрес за 15 март.

Към момента официалните кандидати за президентския пост в БФС са двама – Димитър Бербатов и Георги Градев. Намерение да се кандидатира изяви и президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

Източник: БГНЕС