Изпълкомът утвърди състава на Първа професионална лига, ето по-важните решения

Изпълкомът на БФС утвърди състава на Първа професионална лига, която ще стартира на 30 юли. В новия формат на първенството ще участват: ПФК Лудогорец, ПФК Левски, ПФК Берое, ПФК Славия, ПФК Черно море, ПФК Локомотив Пловдив, ПФК Ботев (Пловдив), ОФК Пирин (Благоевград), ФК Монтана, ФК Дунав, ПФК Нефтохимик, ФК Локомотив (Горна Оряховица), ФК Верея, ПФК ЦСКА-София.

Жребият за програмата на новото първенство ще се тегли на 8 юли, петък, в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

Регламентира се продажбата на билети за привърженици на гостуващия отбор – по право им се полагат 10% от капацитета на стадиона на отбора-домакин. Тоест, на стадиона в Коматево гостите ще имат право да закупят 370-380 места, защото капацитетът е 3756 места, а на „Лаута“ може да получат 700 билета, защото капацитетът там е 7 хиляди седящи места.

Отпада правилото за 21-годишни футболисти в Първа професионална лига. Въвежда се правило за задължително двама футболисти до 21 години в стартовите състави на отборите от Втора професионална лига, които трябва да играят минимум 45 минути всеки. Това правило заменя досега съществуващото в закритата вече „Б“ група за задължителни 4-има футболисти до 23 години в стартовите 11.

На всеки отбор от Втора лига се разрешава картотекирането на до един футболист извън ЕС при условието за сключен професионален договор.

Снимка: dnes.bg

Подобни статии

Top