Изследвайте се за ХИВ и СПИН безплатно на 14 февруари

Безплатни изледвания за СПИН в Пловдив

На 14 февруари от 11,30 до 14,00 часа пред Централна поща екип на КАБКИС при РЗИ – Пловдив, със съдействието на община Пловдив ще предостави възможност за безплатно и анонимно доброволно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН с медицински мобилен кабинет. Инициативата е във връзка с Националната АНТИ/СПИН кампания на 14 февруари -Ден на влюбените.

На 16 февруари екип на РЗИ – Пловдив ще проведе редица здравно образователни инициативи с ученици от 8 клас във ФЕГ “Антоан дьо Сент Екзюпери”.

Те включват: тематична дискусия “Отговорно сексуално поведение”, интерактивна игра – “Победи СПИН със знания”, както и тест за оценка на знанията.

Информационни кампании сред млади хора с цел популяризиране на отговорно сексуално поведение ще се проведат от 09.02.2014 – 14.02.2014 г.

Инициативите имат за цел и да подпомогнат медицинските специалисти от учебни заведения в Пловдив и областта при изготвяне на информационни табла с печатни материали и предоставяне плакати, картички, книжки и презервативи за организираните от тях АНТИСПИН кампании.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top