Изследване за кризисен PR на арт организации представят в Пловдив

Lyubo Karadjov

Книгата „Кризисен PR на арторганизации“ на доц. д-р Любомир Караджов, преподавател по PR, медии и комуникации в АМТИИН ще бъде представена днес от 17.30 часа в Студио 1 на Радио Пловдив.

Изследването ще бъде представено от проф. академик Николай Стойков – композитор и музикален теоретик и д-р Анастас Бадев, преподавател по публична комуникация и PR,  зам.-кмет по културата в Община Пловдив в периода 1995-2007 г.

„Кризисен PR на арторганизации“ (издание на АМТИИ, 2015) изследва комуникационните технологии на кризисния мениджмънт в сферата на изкуството. Тя е определена като  първото по рода си изследване у нас. В нея авторът адаптира теоретичната основа на кризисния PR  към спецификите на артистичните организации.

На основата на приведени 24 примера за автентични кризи в арторганизации от САЩ, Франция, Австрия, Италия, Русия и България авторът изследва особеностите в комуникациите с аудиториите и развива вижданията си за функциите и ролята на PR-специалиста при овладяване на ефектите от кризите в изкуството.

Любомир Караджов завършва Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1989 г. и магистратура по финанси във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ през 2003 г.

Започва работа в БНТ-Пловдив през 1992 като репортер в новините. Същата година става водещ на предаването „Бизнесмагазин“ от икономическата поредица „За един милиард“ по Канал1. Автор и водещ е на телевизионните предавания „Винаги в неделя“ (1994-1998), „Стадион (1999-2003), „100%“ (2003-2008).

В периода 2009-2012 е директор на телевизията „Евроком България“ (преименувана на Нова Българска Телевизия –NBT) и  управител на компанията „Евроком България“ ЕООД, собственик на телевизия NBT и вестник „Новият глас“.

Работил е за налагането на автомобилните марки DAEWOO, MAN и FORD, както и по утвърждаването на компаниите  Shell и Pennzoil в България. Автор е на PR и рекламни концепции за Международен панаир-Пловдив, Филикон,  Биовет, хотелите „Тримонциум“ в Пловдив и „Добруджа“ в КК „Албена“, на медии и компании с различна собственост. Консултант по политически PR на участници в избори.  Професионален PR на фирмата с общинско участие „Градски транспорт“-Пловдив в периода 2007-2009. Сценарист и продуцент на награждавани филми, излъчвани по БНТ, NBT и др. телевизии. Председател на телевизионната секция на СБЖ в Пловдив в периода 1997 – 2007. Един от основоположниците на идеята Пловдив да се кандидатира за Европейска столица на културата през 2019 г. и подкрепил  „Меморандума за подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.“, подписан на 7.02.2011 г. в Пловдив.

От 2011 Любомир Караджов е преподавател по Медии и PR, Кризисен PR  и реклама на студентите от управленските магистратури „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в АМТИИ. През 2014 защитава дисертация на тема: „PR-като висша мениджърска функция в управлението на арторганизациите“. От 2015 г. е доцент по Кризисен PR изкуството. Участник е в наши и международни научни форуми.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top