Изслушват експерт по делото за убитата от жици жена

Изслушват ексреп по делото за убитата от жици жена в Пловдив

Очаква се  до края на деня да приключи делото за смъртта на Галя Халачева, която през лятото на 2012 година беше ударена от скъсани жици на тролейбусната контактна мрежа на спирката на колелото до жп гарата в Пловдив.

Подсъдими са шофьорът на камиона, скъсал жиците – Стефан Цветков, и началникът на фирмата, чиято собственост е машината – Петър Стоянов. На днешното заседание беше изслушан един свидетел на случилото се и най-важният експерт по делото – този, който трябва да каже дали нещастието би могло да се избегне, ако тролейбусните жици не бяха увиснали.

По-рано от страна на защитата обясниха, че тази експертиза е изключително сложна и затова тя е била отказана от две престижни образователни институции в страната.

На 10 август  2012 г. рехабилитаторката Галя Халачева чакала да пресече на кръстовището на бул. “Васил Априлов”. Изведнъж върху нея се стоварили жиците, счупили гръбначния є стълб и я убили на място.

Според разследване на Окръжна прокуратура шофьорът Стефан Цветков закачил мрежата с багера и жиците паднали.

Магистратите внесоха обвинителен акт срещу шофьора Стефан Цвятков и собственика на фирмата Петър Стоянов за нарушаване на законите за превоз на извънгабаритни товари и движението по пътищата, довело до смърт по непредпазливост.

Очаквайте подробности от съдебната зала!

Подобни статии

Top