Икат постоянен арест за гастрольорите, грабили жени в Пловдив - DC news

Икат постоянен арест за гастрольорите, грабили жени в Пловдив

грабеж злато

Бандитите-гастрольори от столицата, които бяха задържани за грабежи над възрастни жени през последните десет дни, ще застанат днес пред Районния съд в Пловдив. Магистратите трябва да се произнесат по весеното от районната прокуратура в града под тепетата искане за вземане спрямо 18-годишния Светослав Н. от Бяла Слатина и Дейвид Я. от Оряхово на постоянна мярка „задържане под стража“.

Двамата младежи, които живеели в София, са привлечени като обвиняеми за грабеж при условията на продължавано престъпление и съучастие, като Светослав извършвал грабежите, а Дейвид му помагал.

Гастрольори от Северозапада грабят възрастни жени на улицата в Пловдив

Двамата решили да ограбват жени в Пловдив. На 5 септември на бул. „Руски“ Светослав издърпал златен синджир от врата на 54-годишна жена. За да скъса златното бижу, бандитът разкъсал част от тениската на жената и я наранил под дясното рамо. След това избягал и се качил в лек автомобил, марка БМВ, в който го чакал Дейвид.

На другия ден – 6 септември в гр. Пловдив, на ул. „Иларион Макариополски“ Светослав се приближил към 68-годишна жена. Спрял се пред нея и я попитал: „Извинете, госпожо, в кой квартал се намирам в Пловдив?“. Още преди тя да му отговори, обвиняемият скъсал златния синджир от врата й и побягнал. След това избягал същата кола, управлявана от Дейвид.

Двамата гастрольори дошли от София на 5 и 6 септември с БМВ-то. Колата била с откраднати регистрационни табели. След грабежите двамата бандити оставили за продан златните бижута в софийска заложна къща.

Младежите били арестувани на 14 септември. Разследването срещу тях продължава.

Подобни статии

Top