Икономическа полиция проверява Белодробна болница в Пловдив

В Белодробна болница тече проверка на икономическа полиция, свързана със сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров, подаден от общинския съветник от Патриотичния фронт Лилия Учкунова. Тя е категорична, че има разминаване в позициите на местна администрация и здравния министър.

Според Учкунова Петър Москов няма информация, че болницата не функционира. Припомняме, че част от здравното заведение е пребазирано в университетската болница „Св. Георги”.

Общинският съветник от Патриотичния фронт Лилия Учкунова е категорична, че Белодробна болница е закрита тенденциозно. Тя изнесе информация, че в момента персоналът в здравното заведение е общо 27 души, като голяма част от тях е обслужващ, а не медицински.

Учкунова е категорична, че ако общинските съветници са предприели действия аналогични при случая в онкологичния център, е имало възможност болницата да бъде спасена.

Бившият кмет на район „Западен” Десислава Желязкова оповести, че от името на партията на следващата сесия на общинския съвет ще бъдат входирани две питания. Съветниците ще отправят въпрос за всички обществени поръчки от началото на мандата на кмета Иван Тотев.

„Много често има случаи да се открие процедура, след което да бъде прекратена. Неочаквано става договаряне без обявление с един едиствен представител, който е викан от общината, коментира Желязкова.

От Патриотичния фронт настояват да получат отговор и на въпрос, свързан с броя на изградените детски площадки, начин на възлагане на обществените поръчки и избора на печелившите фирми.

 

 

 

Подобни статии

Top