Илиян Илиев: Винаги съм играл на „Лаута” с настроение

Новият старши треньор на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев бе представен на официална пресконференция на Лаута от собственика на клуба Христо Крушарски и почетния президент Христо Бонев.

В щаба на Илиев влиза Петър Костадинов, а Христо Крушарски потвърди, че е предложил на досегашния спортно-технически щаб в лицето на Христо Колев, Петър Пашев, Васил Камбуров и Михайло Шекероски да продължат работата си в клуба.

„Треньорската смяна в Локомотив е продиктувана от проблема с лиценза на Христо Колев. В рамките на 2-3 дни се наложи спешно да реагираме. Влязох в контакт с Илиан. Направихме една бърза среща с него и в рамките на 24 часа той трябваше да се мобилизира“, заяви Христо Крушарски.

След него думата взе почетният президент Христо Бонев:

„Познаваме се с Илиан от доста време. Той е мой бивш футболист от националния отбор. Смятам, че по-сполучлив избор от този на г-н Крушарски и да искахме, не можехме да намерим. Сигурен съм и гарантирам, че Илиан Илиев ще изведе отбора там, където г-н Крушарски иска“, каза Бонев.

Ето какво обяви новият наставник на „черно-белите” Илиан Илиев:

„Приех офертата на Локомотив по няколко причини. Първата бе, че като коментирахме целите, не говорихме за Шампионска лига или Лига Европа, а за това как да се подобри тренировъчната база на клуба. За другите неща се разбрахме за около 5 минути.

Трябва да има добра база, за да се развиват на нея децата ни. Много по-важно е те да тренират на хубави терени. Другото нещо, заради което приех, е фактът, че аз винаги съм гостувал на Лаута с голямо удоволствие като футболист. Винаги тук са ставали хубави мачове. Стилът на Локомотив, независимо от кризи, винаги е бил добър. А публиката е доста компетентна и е една от малкото в страната, която подкрепя отбора, дори когато той не е добро състояние.

И третата причина е, че след престоя ми в чужбина вече 3 години не съм работил в България и имам амбиции да постигна успехи, давайки всичко от себе си в новия ми клуб“.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top