Илия Виделинов събра живота си в един час и флашка от 8 GB

За втори път тази година младият и талантлив пловдивчанин Илия Виделинов  представи първия си моноспектакъл „„Живот в 8 GB“ в родния си град. Пространството на клуб „Петното“ се оказа тясно, за да побере всички приятели и почитатели на актьора.

Освен много аплодисменти и похвали, Илия получи и червена роза от своите фенове в Пловдив. Представленията са един от поводите да се връща в родния си град често, от където са и първите му спомени, събрани в моноспектакъла.

Подготовката за „Живот в 8 GB“  започва преди година и половина, когато Илия все още е в 4 курс. Цялата идея за представлението започва от разсъжденията на Илия как човек може да събере най-ценните моменти от живота си на една стандартна флашка с 8 GB памет.

Като всеки съвременен човек, Илия се вълнува от новите технологии, които ни завъртат и ние забравяме накъде сме тръгнали. Публиката по време на спектакъла е директен събеседник на младия актьор и това е в основата на провокацията.

В представлението актьорът описва своите най-приятни спомени – първата целувка, загубата на девствеността и всякакви запомнящи се случки. Той използва и разказите на свои близки и познати и така спектакълът се превръща в цветна палитра от различни емоции и ситуации.

Фалшивите профили, с които вече сме свикнали и социалните мрежи, които са заели огромна част от живота ни, уж имат за цел да подобрят комуникацията, а всъщност ни отнемат общуването лице в лице. Това е една от главните линии в представлението, която Илия представя по много нестандартен и атрактивен начин.

Единствените му „помощници“ на сцената са щайга с буркани и дървен стол. Какво има в скъклените буркани и защо всеки от тях носи своето послание и история – ще разберете само ако станете част от едночасовия опит да се побере един „Живот в 8 GB“.

Следващата седмица, на 25 март, Илия отново ще представи моноспектакъла си в града под тепетата, този път в културен център „Тракарт“.

 

 

 

 

Подобни статии

Top