Илия Русков помля стъклото на кметския джип

32-годишният Илия Димитров Русков от Пловдив е мъжът, който счупи стъклото на кметския джип, съобщи прокуратурата и самият кмет. Мъжът бил шизофреник, водел се на учет в местния психодиспансер. Бил с тежък живот – израснал в семейство с петима братя.

Търси се съпричастност към предишни деяния, проверява се версията и за съпричастност към палежа на автомобила на Деница Тотева на 27 януари. На въпрос дали има информация, че някой е използвал Илия като маша, Тотев отговори, че полицията си има начини да разбере това.  Според него нормалната човешка логика говори за изключително неразумна постъпка в момент, в който общинските служители идват на работа и в района има много хора.

Градоначалникът разказа още, че когато излизал от магазина за кафе до общината днес, срещнал отец Тодор от църквата „Св. Богородица“. 30 секунди преди посегателството Илия бутнал свещеника и съборил килимявката му на земята. „Сега един ме наби“, били точните думи на отеца.

„Видях го на снимка, не го познавам“, допълни градоначалникът.

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава бързото производство срещу Русков, което се води за противозаконно повреждане на чужда движима вещ – престъпление по чл. 216 ал.1 от Наказателния кодекс.  Под нейно ръководство се провеждат активни процесуално-следствени действия – извършени са огледи, разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Разследването на двата инцидента, станали с кметското семейство продължава.

 

 

Подобни статии

Top