Има ли престъпна група в управлението на Пловдив

Има ли престъпна група в управлението на Пловдив

Прокуратурата трябва да отговори на пловдивската общественост какво е имала предвид Райна Петрова с думите си: „Аз ще пропея като Лили Иванова“, и има ли престъпна група в управлението на Пловдив.

Това поискаха общинските съветници от Национален фронт за спасение на България. На съвместна пресконференция с тях бившият кмет на район „Западен“ Десислава Желязкова оповести случаи на злоупотреби при обществени поръчки и упражнен спрямо нея политически натиск от страна на кмета Иван Тотев.

Бившия кмет на „Западен“ Десислава Желязкова разказа пред журналисти, че е била принудена в разговор на четири очи с кмета Иван Тотев да съдейства на общински съветник от ГЕРБ да получи общинско жилище.

„Казва се Петър Попов, от фонд „Резервен“. Може да попитате зам.-кмета Димитър Кацарски, той ще ви го потвърди. Докато майки, самотни, с по три деца, дори имах случаи с по 4, чакаха на опашката, каза Желязкова.

Тя била принуждавана да увеличава заплатите на зам.-кметовете Ангел Славов и Нонка Симеонова. След освобождаването й от поста в район „Западен“, юристът Мирослав Тенев е притискал директори на детски градини да му поверят процедурите за снабдяване с хранителни продукти. По повод ареста на кмета на „Централен“ Райна Петрова Илко Илиев заяви: „Ние смятаме, че прокуратурата много ясно трябва да даде отговор на пловдивската общественост какво е имала предвид г-жа Райна Петрова с думите си:„Аз ще пропея като Лили Иванова“.

Става ли дума за престъпна група, която помежду си се прикрива и си позволява наглостта от следствието да се обажда и да заплашва?“ Според Желязкова, в ГЕРБ-Пловдив постовете се давали по роднинска линия, като определени фамилии са се наредили по реда „общински съветник – депутат“.

Ако си мълча, значи ставам съучастник, посочи бившият кмет. И допълни, че през цялото управление на ГЕРБ едни и същи фирми печелят поръчките за доставка на храна и за строителство на обекти.

 

Подобни статии

Top