Имперският руски балет играе в Панаира, пловдивчани бесни

Имперски руски балет в Пловдив

Скандал се оформя заради преместването на спектакъла на Имперския руски балет от Античния театър в Палата №3 на Пловдивския панаир. Десетки пловдивчани, закупили билети за дълго и широко рекламираното представление, протестират във Фейсбук срещу промяната на мястото, която се налага заради прогнозите за лошо време утре.

Хората настояват да върнат билетите си и да получат парите си обратно или спектакълът да бъде отменен и да бъде насрочен за друга дата. Голяма част от тях са отправили запитване към Комисията за защита на потребителите /КЗП/. Те възнамеряват да внесат в КЗП колективна жалба заради промяната на условията, при които ще се проведе спектакълът „Лебедово езеро“. Някои от закупилите билети призовават и към бойкот на представлението утре.

Залата в Панаира е, меко казано, ужасна, а за видимостта да не говорим!

Изборът на тази палата (хамбар) с наредени столчета като на нескопосано долнопробно събрание НЕ Е АЛТЕРНАТЕВА на сцената на Античния театър. Ако не може да се организира по-подходяща зала, най-малкото с подходяща акустика и амфитеатрално разположени седалки, моля да организирате форма при която могат да се връщат билети. Аз имам три билета и бих искала да ги върна, ако представянето на Руския имперски балет не се състои на първоначално обявеното място. Очаквам официална позиция и контакт с организаторите на събитието. Проявявам разбиране за всичко, но не желая да участвам в панаири!

Комфортът на зрителите в никакъв случай няма да бъде запазен, напротив ще бъде ужасно! Ние държим да си върнем билетите, защото Зала 3 на Панаира, не само не предразполага към билети от 50 лева, но и ще бъде наказание за зрителите да прекарат там 3 часа! Моля веднага ни съдействайте къде и как да си върнем билетите!!!!!!!!!!!!!!!!!! Съгласно закона за защита на потребителите в тази ситуация сте длъжни да ни върнете билетите! – коментират хора в социалната мрежа.

Искаме да имаме право на избор! Все едно да поръчате зелена рокля, а да получите червена, а продавачът да ви каже да си я носите, няма друг вариант, защото все пак сте получили рокля, пише в друг коментар.

Трябва да разберат,че няма да се подиграват с хората! За какви се мислят? – пита трети клиент.

Според Мария Иванова, която е пуснала събитието във Фейсбук обаче, тъй като спектакълът променя мястото си на провеждане поради независещи от организатора причини – климатични условия и за тази цел има организирана подходяща алтернатива, възможността да се връщат закупени билети е изключена. Същевременно няма възможност представлението да бъде отложено, тъй като от 19 юни в Античния театър започва Оперен фестивал и освен това става въпрос за трупата на Имперски руски балет, която има за година напред сключени договори в цял свят и отпътуват от България на 19.06.

В същото време на гърба на билетите за представлението е записано, че организаторите си запазват правото за промени, свързани с час, място, както и при какви условия ще се връщат парите от билетите.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top