Индия бори високата скорост с 3D зебри (СНИМКИ)

Индийското правителство може да използва триизмерни рисунки като „виртуална спирачка“ по главните пътища и магистрали в страната, пише Bored Panda, цитиран от obekti.bg. В опит да се справи с безразсъдното шофиране и високата скорост и да направи смъртоносните пътища поне малко по-безопасни – индийският министър на транспорта Нитин Гадкари дава идея нови 3D пешеходни пътеки Той предлага 3D рисунки като алтернатива на ограничителите на скоростта.

Всъщност Индия следва примера на Китай и Киргистан, където различните пешеходни пътеки вече се използват. Подобни оптични илюзии привличат вниманието и така министърът на транспорта в Индия се надява, че шофьорите ще намалят скоростта пред т. нар. „плаващи зебри“.

„Опитваме да изпозваме 3D рисунките като виртуални ограничители на скоростта“ – заявява министърът в Twitter.

Идеята идва след решение, взето по-рано този месец, да се премахнат всички физически ограничители по главните пътища на Индия. Осъзнавайки, че те представляват прекалено голяма опасност за каращите с висока скорост, правителството започва да търси по-безопасни алтернативи. Властите се надяват, че виртуалните ограничители ще намалят броя на пътнотранспортните произшествия в страната, в която войната по пътищата е взела най-много жертви.

Индия е с най-голям брой на смъртните случаи от пътни инциденти в света. Според Световната здравна организация над 200 000 души са загинали в катастрифи заради лошото прилагане на законите за пътна безопасност.

 

Подобни статии

Top