Индустриална зона Пловдив с бизнес Оскар

Водещата индустриална зона на България – община Пловдив, ще бъде отличена от тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса – VIP Business Awards 2016.

Общината, в лицето на кмета Иван Тотев и на неговия екип, ще получи награда в категорията „Голяма община с принос в развитието на бизнеса“.

В Тракия Икономическа Зона, обединяваща 6 самостоятелни зони в и около Пловдив, инвестициите през последните 15 г. надвишават рекордните 1,1 милиард евро, над 13 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от целия БВП на региона и възлиза на 3,1 милиарда евро. Със своята площ от 10,7 млн. кв.м. Тракия Икономически Зона е най-мащабния по рода си проект в България.

Само за изминалата 2015-та година в Тракия икономическа зона се инвестираха близо 100 мил. евро в нови проекти.
Друг приоритет на Отдела за Бизнес развитие на Община Пловдив е ИТ и аутсорсинг индустрията. Пловдив успешно се разви през последните 4 години и като втора най-атрактивна аутсорсинг дестинация в страната, след столицата.

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Веселин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във  водещите новини на българските медии. Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги.

 

 

Подобни статии

Top