Интернет отслабва имунитета - DC news

Интернет отслабва имунитета

Може би не правите връзка между интернета и хремата, но това не означава, че тя не съществува.

Учени от университета в Милано откриха, че колкото по-дълго сме в интернет, толкова по-голяма е вероятността да се разболеем. В изследването участвали 500 души на възраст от 18 до 101 години.

При проучването се е стигнало до заключение, че при интернет зависимите имат с 30 на сто повече риск от разболяване. Те изпадат в стрес, когато не са свързани с интернет и така се увеличава нивото на кортизол – хормонът, който влияе върху имунитета. 40 на сто от участниците признали, че са умерено интернет зависими.

Средно прекараното време онлайн е било шест часа, докато някой във виртуалния свят, и то предимно в социалните мрежи са били по 10 часа. От изследването станало още ясно, че за времето прекарано в мрежата пола не играе никаква роля, но значение има, когато става въпрос за съдържанието.

Така на пример жените използват интернет за шопинг, а мъжете за порно и игри. Учените все пак предупреждават, че няма значение за какво се ползва интернета, но времето е от значение. Ако сте прекалено дълго време в мрежата, ще се разболеете.

Източник: actualno.com

Подобни статии

Top