Интимните прически: горещи тенденции и любопитни факти

От край време съществува въпросът какво трябва да е окосмяването в интимната зона, за да се чувстваш комфортно. И категорично, притеглянето към красивото – в това число и бикини дизайнът, е присъщо както на женската, така и на мъжката част от човечеството.

В първата половина на миналия век жените се радвали на това, с което природата ги е надарила. Естествените храсти на хълма на Афродита били норма. Изключение прави Мерилин Монро. Говори се, че за да се чувства истинска блондинка, тя изрусявала космите си не само на главата.

През 90-те години на миналия век обаче тенденцията към минимализъм в бикини зоната става явна. Женското бельо се смалява до почти условни триъгълници с връзки, от които да стърчи нещо би било непривлекателно.

От 1994 г. бразилската епилация – пълно обезкосмяване с восък, е на върха. Актрисата Сара Джесика Паркър от “Сексът и града” се епилира напълно в една от сериите на хитовия филм и наложи твърдението – отсъствието на окосмяване по интимните части е модерно, пикантно и секси.

Половината от тези, които са подвластни на модните тенденции в интимните прически, твърдят, че чувствителността им по време на полов акт е повишена, а удоволствието от оралния секс – значително по-голямо.

Най-популярна в интимните прически за лятото си остава т.нар. бразилска (холивудска) маска – или добре познатото ни пълно обезкосмяване. Ако смятате, че вече е доста поостаряла практика, то професионалистите препоръчват да оставите малък тесен участък от бикини зоната, така, че да се получи тънка линия, по известна като бразилска лента.

Това е и една от най-разпространените прически в световен мащаб, като не бива да забравяте, че с нея едва ли ще изненадате любимия си.

Напоследък най-актуална и интригуваща се оказва модата на буквите. Тя е доста по-болезнена, а и висенето в салона е значително по-дълготрайно, но за сметка на това половинката ви ще е главозамаяна. Представете си – сваляте бельото си и той вижда неговата буквичка там долу. Това си е направо билет към удоволствието.

Истина е и обаче, че ако обекта на желанията ви се казва Юлиан или Жоро то мисията с буквичките е по-скоро немислима, но не се отчайвайте – имате възможност да изберете между звездичка, сърчице, малък препинателен знак или пък тропически плод. А пък ако представата ви за бикини прическа не се връзва с нищо досега изброено, можете и сама да измислите какво би ви „стояло” най-добре.

На първо място никога не си правете хоризонтална интимна подстрижка, ако сте по-широка в ханша, защото рискувате да увеличите оптично талията си, което все пак не е търсеният ефект.

За по-пищните дами най-подходящи са прическите с вертикална насоченост като бразилската лента или „препинателните” модели като въпросителен знак или пък удивителен.

Ако пък можете да се похвалите с идеални мерки, получавате зелена светлина във всякакви експерименти. Друг съвет, който не бива да пренебрегвате е да не се излагате на слънце или на солариум непосредствено след интимната ви подстрижка, защото ще навредите на и без това доста чувствителната и предварително раздразнена си кожа.

Модерните мъже също все по-често прибягват до професионални услуги в почистването на „растителността” си. Въпреки, че мачовците рядко си признават, около 65 % от тях щателно почистват поне една област от тялото си, а цели 20 на 100 се обезкосмяват от главата до петите.

По-находчивите мъже вече дори имат своята мода в интимните прически. Слуховете са, че имало и такива специални подстрижки, които зрително увеличавали размера на мъжкото достойнство. Въпреки това най-популярни сред кавалерите били фризурите тип правоъгълник и ромб.

И все пак всичко е във ваши ръце. Стрелки, сърчица, букви и всякакви знаци очакват да бъдат “изрисувани” на онова допустимо само до любимия човек място. Ако сте си купили най-страхотните бикини за морето и сте реинвестирали и последните си спестявания в нова уникална плажна чанта и скъпарски сандали, то би било кощунство да не вложите скромна сума и в интимната си прическа.

Източник: kifla.bg

Подобни статии

Top