Информационна среща „Творческа Европа“ в Пловдив

Поредната среща от серията „Форум 2019“ с фокус : „Творческа Европа“ ще се проведе днес в Дом на културата „Борис Христов“. Срещата ще бъде посветена на основни принципи, програмни приоритети, въпроси и отговори за набиране на средства и кандидатстване на проекти по програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“.

Информационната среща е трета от поредица обучителни семинари, организирани съвместно от Фондация „Пловдив 2019“ и бюрата „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“, които протичат до месец юни 2016 г. Крайната цел на серията срещи е подготовка и създаване на проектни предложения за финансиране по двете европейски програми, както и стимулиране на партньорства между културните оператори на местно и международно ниво. През месец февруари вече беше проведена първата информационна среща от серията, последвана от целодневно обучение.

На предстоящата информационна среща участниците ще имат отново възможност да дискутират конкретни въпроси, свързани с критериите за кандидатстване, размер на необходимото съфинансиране, срокове за подаване на проектни предложения, европейски партньори и обмен на опит в кандидатстване по европейските програми. Във втората част на срещата се предвижда практическо онагледяване на насоките с достъп до формулярите за кандидатстване.

Като част от мрежата на ЕСК фондация „Пловдив 2019“ е поела ангажимента да съдейства за създаването на потенциални партньорства в рамките на Европейски съюз, което е един от основните критерии за участие в програмите.

Предвиденото след тази среща обучение като част от серията „ФОРУМ2019 Фокус: Творческа Европа“ ще се проведе на 25.05.2016 в Пловдив, като местата за записване са ограничени.

 

Подобни статии

Top