Инцидент със самолета на Iron Maiden, турнето продължава в Кордоба! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Самолетът „Бойнг“ 747, който рок групата Iron Maiden използва в своето световно турне, беше повреден сериозно при инцидент на летището в чилийската столица Сантяго, съобщава фейсбук страницата на групата. Машината, кръстена „Ed Force One“, като заигравка с името на въздушния превозвач на американския президент „Air Force One“, се е ударила във влекач на наземните служби.

Никой от музикантите не е бил на борда при катастрофата. Не е било натоварено и оборудването за концертите, като по принцип машината се пилотира от вокалиста Брус Дикинсън.

До инцидента се стигнало, след като болт от твърдата връзка между самолета и теглещият го към място за зареждане влекач се откачила, боингът станал неуправляем и ударил камиончето. При удара в превозното средство на летището са пострадали двама от возещите се в него служители, които били откарани в болница.

Днес Iron Maiden трябва да свирят в Кордоба те вече са преодолели трудностите, като всичко е готово за поредното уникално иоу.

„Сори, Марио Кемпес! Няма да има футбол тази вечер на твоя стадион“, пошегуваха се метълите със снимка на стадион „Нуево Арканхел“ в Кордоба.

Подобни статии

Top