Инчев иска пари за нов корпус в ОДЗ „Ралица“

Патриотичен фронт ще предложи на сесията утре в общинския бюджет на Пловдив да бъдат заложени средства за изграждане на едно ново крило на ОДЗ „Ралица“ в кв. „Коматево“. Това съобщи кметът на район „Южен“ Борислав Инчев днес. По думите му изграждането на корпуса не е включено в проектобюджета, а е належащо.

„Имаме изготвен работен проект с издадено разрешение за строеж. Стойността на това крило е почти 1,2 млн. лв. без обзавеждането. Проектът е за две яслени и две детски групи. Ако общинските съветници заделят пари, няма причина строителството да не стартира още тази година“, посочи Инчев.

По думите му в момента условията в детската градина не са добри. Там са настанени три групи със 76 деца две дървени бараки, т.нар. тип „Пионер“. Така че ако общинските съветници приема предложението и бъдат осигурени средства, мисля, че като първи етап ние ще започнем решаването на проблема.

Според Инчев за изграждането на новото крило в ОДЗ „Ралица“, което ще бъде с топла връзка към основната сграда, ще са необходими 1,2 млн.лв.

„Като втори етап в обозримо бъдеще ще възложим процедура за проектиране на ново крило в двора на ЦДГ „Зорница“ на ул. „Георги Кондолов“. Вече можем да възложим проектиране. Там ще бъдат обособени шест допълнителни групи. Така ще решим проблема с извеждането на децата от ЦДГ „Деница“, която е подблокова и в която има около 160 деца. За това крило ще трябват около 1,5 млн.лв., но все още не е изготвен работния проект“, посочи по-рано в интервю за DCNEWS Инчев.

Районната администрация и Патриотичен фронт ще работят и за изграждането на нова детска градина. За целта трябва да се обособи изцяло нов терен. Все още не мога да кажа на кой терен ще бъде тя, но с нея ще се реши проблема и с децата от ЦДГ „Надежда“, която също е подблокова, смята Инчев.

На този етап администрацията все още няма решение за извеждане на децата от подблоковата детска градина „Малина“.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top