Иподякон Кръстев: Успешният политик трябва да се пребори с егото си

„Вярвам, че българската политика може да се ръководи от християнските принципи на доброта и честност“. Това каза след службата за празника Въведение Богородично в Бачковския манастир бившият министър на транспорта Кристиян Кръстев, който стана иподякон в началото на ноември. По думите му някои от днешните политици са хора, които също изповядват християнската вяра и по всякакъв начин следват праведните закони.

„Всеки трябва да да бъде покаян и смирен и трябва да се пребори с егото си, за да бъде успешен политик, посочи иподяконът. Според него това, че е избрал да служи на Бог по никакъв начин не го отклонява от светските му задължения. „След малко ще сваля подрасника и ще бъда като един от вас“, добави младият иподякон. И подчерта, че през цялата служба се е молил за да има семейство и деца, а също за здраве на близките си.

Бившият транспортен министър бе помощник в литургията на Западноевропейския митрополит Антоний. Най-младият български владика сам избрал Бачковския манастир, за да отслужи литургия за Въведение Богородично.

 

Подобни статии

Top