Искат втора автотехническа експертиза по делото срещу Боскос

Кари Матеева

Повторна автотехническа ескпертиза назначи днес съдебният състав по делото срещу шофьорите Христос Боскос и Васил Калев. Двамата са обвинени, че на 19 май 2014 година са причинили пътно произшествие, при което на автобусна спирка в Пловдив беше блъсната 16-годишната ученичка Катерина Матеева. Припомняме, че по време на първото заседание Боскос се призна за виновен и поиска делото да се разгледа по съкратената процедура, а другият подсъдим по делото Васил Калев, отрече да има вина.

Христос Боскос и Васил Калев отговарят пред съда за нарушаване правилата за движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на комплексна средна телесна повреда на Катерина Матеева. Поради заболяване гръцкият студент Боскос не се яви в залата.

Съдебният състав с председател Теофана Спасова прецени, че може да бъде даден ход на делото и изслуша първата автотехническа екпертиза

„Има много грешки, допуснати в екпертизата, защото я видях. Не съм съгласен с това , че съм навлезнал в кръстовището на 0.3 стотни от жълтия сфетофар. Категоричен съм , че съм преминал за зелено , това се вижда и от камерите“, коментира Васил Калев.

В представената днес автотехническа еспертиза се твърди, че Калев се е движил с позволена за град скорост – 46 километра в час. Боскос е шофирал автомобила си с 86 километра, което не му дало възможност за реакция, за да избегне удара с Калев и чакащата на спирката Катерина Матеева.

„Всеки ден се сещам за катастрофата. В предходното дело, когато го видях, се разплаках и още не съм преодоляла всичко. Мисля, че никога няма да го преодолея“, коментира пострадалата Катерина Матеева.
Делото беше отложено за 2 април, за да бъде изготвена повторна автотехническа експертиза. Тя ще установи контретни обстоятелства около катастрофата, свързани с момента на удара между автомобилите.

Подобни статии

Top