Искат градски рейсове до индустриалните зони

Да се разшири транспортната схема на Пловдив, така че в нея да се включат рейсове до крайградските индустриални зони. Това предложение е внесено днес от общинския съветник Руси Панчев за обсъждане на следващата сесия на местния парламент. Подкрепено е и от представителите  на Патриотичния фронт.

Новият закон за автомобилните превози разрешава при наличието на формиране на икономическа агломерация между няколко общини, транспортната схема да може да бъде променена и да излиза извън пределите на съответната община, за да обслужва тези икономически зони. В стария закон това е било забранено, което е оставило над 12 хиляди работещи в Икономическа зона „Тракия“, без осигурен и евтин транспорт. Освен това пускането на градски автобуси би намалило натоварения трафик и ще има екологичен ефект.

За да се осъществи проектът, е необходимо в него да се включат всички общини, влизащи в Икономическа зона „Тракия“.

„Руси Панчев предлага на кмета на Пловдив да подпише споразумение с кметовете на тези общини и аз мисля, че те няма да имат нищо против да изградят автобусните спирки, които са на тяхна територия, заяви депутатът от „Патриотичен фронт“ Славчо Атанасов, който подкрепи идеята на общинския съветник.

Предложението е направено, след като са водени разговори с представители на близо 100 фирми от шестте индустриални зони, които писмено са потвърдили своето желание. Пловдивските превозвачи също имат интерес рейсовете им да се движат до индустриалните зони, тъй като освен работници, фирмите имат и много клиенти, обясни Атанасов.

 

Подобни статии

Top