Искат джобове за контейнери на ул. "Шести януари" в Асеновград - DC news

Искат джобове за контейнери на ул. „Шести януари“ в Асеновград

Отварят пътя от Черничево за Хисаря

Да бъдат изградени джобове за контейнери за смет на ул. „Шести януари“ в Асеновград, поиска в писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ кметът на града Емил Караиванов. Писмото е изпратено до АПИ чрез Областно пътно управление – Пловдив.

Днес градоначалникът призна за проблема, който бе поставен от общински съветници на последната сесия в края на миналата година. Тогава в кулоарите на местния парламент съветници от ГЕРБ сигнализираха пред ДСТВ за непредвидените джобове при проектирането на ремонта на ул. „Шести януари“. Пътната артерия е част от републиканската пътна мрежа, тъй като е единствената отсечка, по която минават всички превозни средства на път за Смолян.

„Очакваме до края на седмицата да имаме информация дали ще се изградят джобове на пътното платно“, поясни Караиванов. Той припомни, че според нормативните документи, тъй като улицата е част от републиканската пътна мрежа, съдове за смет на пътното плано не може да има. Според ресорния зам.-кмет Пламен Йончев пък, тротоарите на ул. „Шести януари“ са достатъчно широки, за да може да се изгради необходимата инфраструктура.

АПИ ще трябва да се произнесе и дали е възможно да се запази сега съществуващото кръстовище на улиците „Шести януари“ и „Родопска“. По проект там трябва да бъде изграден триъгълник, но жителите от района са подали жалба в общината това да не се случва.

Припомням, че ремонтът на ул. „Шести януари“ започна  в началото на септември. По проект реконструкцията включва подмяна на водопровод и рехабилитация на пътното платно. На 5 декември строителните дейности бяха замразени за зимата, а улицата бе отворена за автомобили до началото на новия строителен сезон.

Подобни статии

Top