Искат допълнителни 80 000 лева за балотажа в Пловдив

Възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат осигурени в седмицата след приключването на балотажа, който ще се проведе тази неделя. Плащането е гарантирано, а сумата ще бъде заявена чрез областния управител.

Това заяви секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева. Тя е категорична, че ще бъдат поискани допълнително 80 000 лева за провеждането на втория тур на изборите. Държавата е превела 85 000 лева, които вече са изчерпани.

Секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева се срещна днес с представителите на шестте районни кметства, за да обсъдят и анализират силните и слабите страни на организацията в изборния процес.

„Коментирахме и транспорта. При готовност на повече от 1-2 секции, хората ще бъдат транспортирани веднага до панаира. Имаме варианти с по-малки автобуси да ускорим предвижването. По повод ксероксите – големият обем на протоколи, който се наложи да бъде сниман в изборната нощ  наистина предизвика забавяне“, коментира Ангелина Топчиева.

За втория тур Топчиева е категорична, че са осигурени необходимите консумативи и тонери за ксероксите. От община Пловдив ще отправят искане чрез областния управител до Министерски съвет за подновяване на техниката.

В район „Източен” големият проблем е бил неявяването на голям брой членове на секционни избирателни комисии и тяхната замяна в последния момент

„Просто политически сили изпращат за съжаление неграмотни, защото имаше и такива хора, незаинтересовани членове в секционните избирателни комисии. Може би трябва да се върви наистина към назначаване на една изборна администрация“, каза и.д. кмет на район „Източен” Емил Начев.

Според присъстващите изводът е, че забавянето в неделя е било основно заради транспортните неуредици, липсата на достатъчно консумативи  и слаба подготовка  на  членовете на  секционните избирателни комисии.

 

Подобни статии

Top