Искат минералната вода на Леново, ще пълнят джакузита и басейни

Кърджалийска фирма обещава да построи Център за рехабилитация край асеновградското село Леново и настоява общината  да й разреши да ползва изтичащата топла минерална вода. Заявлението е постъпило още преди година, но влиза за обсъждане в общинския съвет днес едва след  проверка и  писмена оценка от  специална комисия.

Дружеството предвижда да  изгради Център за рехабилитация,  в който да има басейни- външни и един вътрешен, вани и джакузи за профилактика. Заявителят ще ползва годишно почти 32 хиляди кубика от  43-градусовата изворна вода. Цената, която ще плаща на общината е в размер на 11 хиляди лева, с срокът на ползване е за пет години.

Изрично условие на общината е фирмата да черпи вода единствено от сондаж N 16, да не предоставя минерална вода и да не монтира никакви измервателни и контролни уреди.

В Леново има четири минерални извора с топла и студена вода. Единият отдавна е отдаден на концесия за бутилиране на вода от хасковска фирма. Топлите минерални води пък години наред бяха посещавани от ромски катуни, които се заселваха там с месеци.

Селото се прочу през 2012-та година  като едно от трите места в света, които ще оцелеят след края на света.

Снимка: gradove.bg-pochivka.com

Подобни статии

Top