Искат незабавното отстраняване на кмета на Съединение

Арестуваха за.-кмета на Съединение

Новоизбраният кмет на Община Съединение Атанас Балкански да бъде отстранен незабавно. Това поискаха общинските съветници от Сдружение „За Община Съединение”. Като мотиви те изтъкнаха факта, че кметът продължава да извършва търговска дейност в разрез с член 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, според който в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати кметът трябва да прекрати участието си в търговски фирми.

„Към настоящия момент това не се е случило и кметът продължава да извършва търговска дейност по смисъла на търговски закон. По същата причина законът предвижда незабавно отстраняване  от длъжност за това нарушение”, съобщиха съветниците.

Те са пуснали жалба в ОИК-Съединение с доказателствен материал. Приложили са 4 броя касови бележки с дата 18 януари 2016 година и актуално състояние с дата 19 януари.

„Настояваме законът да бъде приложен и кметът да бъде отстранен незабавно.”, казаха още съветниците.

Заседанието на Общинската избирателна комисия ще бъде в понеделник.  В същото време председателят на ОИК-Съединение Петрунка Кацарска е депозирала оставката си по неизяснени към настоящия момент причини.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top