Искат още номинации за награди „Пловдив“

Награда Пловдив

Срокът за набиране на предложения за Награда „Пловдив“ се удължава до 18 април, съобщиха от община Пловдив. Оттам напомнят на заинтересованите граждани, че продължава набирането на предложения за удостояване с престижния приз на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2016 година.

С наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирано през 2016 г., уточняват от администрацията.

Според утвърдения статут, награда „Пловдив“ се връчва в 12 категории: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта; Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Предложенията за удостояване с наградите могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.

Те се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 18 април 2017 г., включително.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив“, заедно със Статута може да бъде получено от дирекция „Култура и културно наследство“  на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4 или да бъде изтеглено от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Подобни статии

Top