Искат постоянен арест за Пайтака и трима от бандата му

Прокуратурата ще поиска от съда да наложи постоянна мярка „Задържане под стража“ за известният в Пловдивско крадец Пайтака и съратниците му, научи DCNEWS. Това ще стане най-рано утре, когато изтичат 72-та часа от задържането на бандата на топ крадеца, уточниха оттам.

Шестимата обирджии, начело с Георги Христозов, са задържани при специализирана операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и ОДМВР – Пловдив, след обира на луксозна къща в Първенец.

При обиските на арестуваните са намерени и иззети множество накити, пари, мобилни телефони, както и инструменти за проникване с взлом. Действията са били осъществени под наблюдението на Пловдивската районна прокуратура, уточниха от пресцентъра на ОДМВР.

Престъпната група, специализирана в обири на вили и къщи на богати хора в селата от Родопската яка,  досега е задигнала пари, бижута и техника за стотици хиляди левове. Те набелязвали жертвите си, следели ги и проучвали навиците им.

Операцията за задържането им е проведена на 4 септември.  Част от групата били засечени на входа на село Марково в лек автомобил „Мерцедес“. В него били открити бижутата, цифров фотоапарат, видеокамера, пари и мобилни телефони.

Първоначално в ареста за 24 часа били отведени трима столичани и трима трима пловдивчани, всичките криминално проявени. Четирима от тях вече са с повдигнати обвинения за кражба и с прокурорско постановление остават зад решетките за 72 часа. Продължава работата по документиране на случая и събиране на доказателства за съпричастността им и към други големи кражби. Издирват се и още членове на бандата.

 

Подобни статии

Top