Искат постоянен арест за самоубиеца от поликлиниката в "Тракия" - DC news

Искат постоянен арест за самоубиеца от поликлиниката в „Тракия“

Тръгна делото за контрабанда на агнета в Пловдив

Две искания за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“ ще внесат днес в съда пловдивските магистрати.

Районната прокуратура в Пловдив ще иска от съда да остави в ареста мъжа, който опита да се хвърли от покрива на Пето ДКЦ в „Тракия“. Срещу 36-годишния Милан Станчев е повдигнато обвинение за хулиганство заради обидите и заплахите, които е отправил към полицаите и пожарникарите, докато са се опитвали да го спасят.

На 20 октомври Станчев прекара повече от час върху покрива на поликлиниката в „Тракия“, твърдейки, че иска да сложи край на живота си. С помощта на психолози, полицаи и пожарникари, той бе свален жив и здрав, а впоследствие беше отведен за преглед. Тогава обаче той не беше задържан. Това се случи две седмици по-късно, след като на Станчев е повдигнато обвинение за хулиганство.

Според магистратите поведението на Станчев е било съпроводено с изключителна дързост и цинизъм, а обвинението срещу него е с квалификация за опасен рецидив, тъй като 36-годишният мъж е криминално проявен и вече е осъждан неколкократно за кражби и грабежи.

Пловдивската окръжна прокуратура пък ще настоява съдът да постанови постоянен арест за двамата мъже, арестувани за намерените 40 килограма хероин. В автомобила на единия задържан – турски гражданин, ДАНС и полицията в Пловдив откриха 78 пакета хероин с тегло 40 кг на обща стойност близо 4 милиона лева.  Освен турчина при акцията е задържан и жител на Хасково.

Двамата са обвинени в придобиване в съучастие на високорискови наркотични вещества в големи размери, а спрямо турския гражданин е повдигнато обвинение и за държане на дрогата с цел разпространение, съобщиха от прокуратурата. Назначени са експертизи за вида на наркотика и процентното съдържание на активното вещество в него.

Подобни статии

Top