Искат постоянен арест за шофьора-беглец - DC news

Искат постоянен арест за шофьора-беглец

Три обвинения срещу дрогирания шофьор от Аджисана

Пловдивският окръжен съд ще гледа днес внесеното от окръжната прокуратура искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 26-годишния Орхан Яшаров. На 19 октомври той беше гонен от полицаи из центъра на Пловдив, а при гонката пострадаха двамата служители на реда.

Три обвинения са повдигнати срещу Яшаров. Най-тежкото от тях е хулиганство, като текстът от Наказателния кодекс, по който е обвинен шофьорът-беглец, предвижда до 5 години затвор.

Срещу младежа, за който при проверка на място с техническо средство беше установено, че  е приел комбинация от амфетамини и още един наркотик, има също обвинения за възпрепятстване на полицейските служители да изпълняват служебните си задължения и за умишлено причиняване на пътно-транспортно произшествие.

Яшаров беше задържан в неделя, след като влязъл в забранена улица в „Капана“, но не спрял на полицейска стоп палка и избягал. Полицаите го подгонили по пловдивските улици и успели да го задържат на бул. „Христо Ботев“. На няколко пъти преди това беглецът се опитал да изблъска от платното патрулната кола, като накрая се стигнало до стрелба и сблъсък в близост до кръстовището на Сточна гара. При удара  пострадаха двамата униформени. Орхан Яшаров е осъждан като непълнолетен, съобщиха от прокуратурата.

 

 

Подобни статии

Top