Ислямска държава заплаши да взриви Белия дом (ВИДЕО)

Бойци от „Ислямска държава“ разпространиха вчера видеозапис, в който заплашват Белия дом със самоубийствени атентати и коли бомби, и се заканват да извършат още атаки във Франция, предаде Ройтерс.

Шестминутният запис, публикуван от екстремисти от ИД в Ирак, приветства парижките атентати, показва превода от арабски език, направен от американския център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE.

Ден по-рано ИД разпространи видео с известни места в Ню Йорк, намеквайки, че те също са мишена. Директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че няма достоверна информация за каквато и да било заплаха в САЩ да се готви парижки тип атентат.

Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби каза за Си Ен Ен, че се анализира достоверността на разпространения вчера запис. Всички в американското правителства се отнасят сериозно към тези заплахи, подчерта Кърби.

Записът, озаглавен „Париж преди Рим“, започва с телевизионни кадри от парижките атентати, а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от ИД заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд.

Снимка: heraldvoice.com

Подобни статии

Top