Истината за Джон Ленън в нова книга – беше жестоко и алчно чудовище!

Легендарният Джон Ленън е на седмо място в класациата за най-великите британци на всички времена, но истината за него е съвсем друга, според новата книга за живота му, написана от Доминик Сандбрук. Британският историк също би искал да запомни покойният бийтълс като човек, който се е борил срещу циничния свят и като извор на мъдрост, но се е добрал до доста по-различни факти за него.

Единствената движеща сила за Джон и била неговото огромно Аз. Аз, Аз Аз… Той просто е бил изключително обладан от егото си. Колкото и да се опитват най-запалените негови биографи да оправдават неговия жесток характер, неговата непримиримост към всеки с различно мнение, неговият присмех към евреите и към хомосексуалистите, неговото извратено влечение по джуджетата и по деформациите си остават жалката истина, пише Сандбрук.

Като автор Джон Ленън е считал себе си за поне два пъти по-добър от останалите в Бийтълс – Пол, Джордж и Ринго. Но е бил изключително отегчен от ученето в Художествената гимназия, където от него са искали часове на упорит труд с рисуване, чертане и писане. И въпреки че е добър карикатурист, той рисува твърде малко за таланта си.

Дори и митът за работническия му произход е доста преувеличен. За разлика от останалите членове на групата, които са израснали в бедност по крайните квартали, то бащата на Джон е произхождал от заможни фермери и въпреки че го оставя на 5-годишна възраст, детството му е по-различно. Отглеждат го леля му и вуйчо му, който е доста успешен букмейкър. В къщата им има баня, телефон и дори прислуга, а до нея се намира голямо голф игрище.

Източник: Дейли мейл

Подобни статии

Top