Италианец спечели втория етап от Обиколката на България - DC news

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Филипо Фиорели от отбора на „Делио Галина“ спечели втория етап в 65-ата колоездачна обиколка на България, съобщава БНР. 21-годишният Фиорели бе най-бърз във финалния спринт по 95-километровото трасе от Пловдив до Кърджали и завърши за 2:05.30 часа. Втори финишира Михайло Кононенко (Украйна) от тима на „Колс“, а трети със същото време е Серхио Перес Гутиерес (Испания) от отбора на „Куота“.

Етапът започна с атака на група от 17 колоездачи, сред които и 40-годишният български ветеран Евгени Балев от „Несебър“. Те се откъснаха и не позволиха да бъдат застигнати, като финишираха с аванс от около минута пред основната група, в която бе и носителят на жълтата фланелка Евгений Гидих (Казахстан).

С успеха Фиорели излезе начело в генералното класиране с аванс от 4 секунди пред Кононенко и от 6 секунди пред Перес Гутиерес. Украинецът Виталий Бутс остана лидер в класацията за активност, а неговият сънародник и съотборник от отбора на „Колс“ – Андрий Братащук, продължава да води в подреждането за най-добър катерач.

Състезателите на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ финишираха с основната група. Клубът участва с трима млади и двама по-опитни колоездачи, всичките от България. Това са младежките национали Николай Генов и Адриан Беев, както и бързопроспериращият младок Светлин Дунчев. В състава са още капитанът и лидер на тима Пламен Димов и Иван Алберт Ажи.

Интересен момент от втория етап бе на половината от дистанцията, когато стадо крави препречи пътя на колоната по тесен планински път. За щастие до инциденти не се стигна заради отличната работа на съдиите и комисарите по трасето.

Третият етап е от Кърджали до Ивайловград с дължина 157 километра.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top