Италианският посланик открива офис на Италианската търговска камара

Италианският посланик Марко Контичели ще открие днес регионалния офис на Италианската търговска камара в Пловдив.  Лентата ще бъде прерязана в 12.00 часа в търговски център „Рилон“.

На откриването  ще присъстват почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки, нейният главен секретар Роза Кузмано и регионалният й мениджър Джузепе Аккардо.

Това е първият регионален офис на Италианската търговска камара в България. „Това не е случайно, защото Пловдив е вторият по важност град в България. Считаме, че зоната на Пловдив е наситена с италианско предприемаческо присъствие, както в областта на индустрията, така и в агро сектора, което трябва да бъде подкрепено“, заяви регионалният мениджър Джузепе Аккардо. Той посочи, че има голям брой български предприемачи, които имат бизнес интереси в Италия. Вече са организирани две делегации, които са посетили панаира в Милано. Представителството има контакти и с панаирите във Верона, Парма и Римини. Италианската търговска камара в България организира посещения на български делегации на Апенините, като всички разходи се поемат от бизнес организацията.

След откриването на Регионалния офис на Италианската търговска камара в България делегацията ще се отправи към Университета по хранителни технологии. В 13.00 часа в ректората на ВУЗ-а ще бъде подписан Протокол за сътрудничество между Университета за хранителни технологии – Пловдив и Италианската търговска камара в България. Контрактът ще бъде сключен между президента на ИТК Марко Монтеки и ректора на УХТ – Пловдив проф. д.т.н. Кольо Динков. “Този Протокол има за цел да активира сътрудничеството в сферата на съвместни европейски проекти и подкрепата на италиански фирми от сектора на хранително-вкусовата промишленост“, посочи проф. Динков.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top