Италиански и испански хирурзи показват хирургия за рамо и таз

umbal

Международен „Курс по анатомия и хирургически подходи за рамо и тазов пояс“ ще се проведе в Интегралния център на УМБАЛ „Свети Георги“ на днес и утре. Организатор на форума е Фондация „Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия“, а домакини са УМБАЛ „Свети Георги“ и Медицински университет – Пловдив.

Курсът ще бъде проведен от екип, включващ 9 лектори от Италия, 1 от Испания, както и български представители от Медицински университет – Пловдив, Медицински университет – Варна, ВМА – София, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Лекциите ще се провеждат в 6-та аудитория на Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив. Обучението ще включва и видеовръзка с операционната зала на Интегралния център в УМБАЛ „Свети Георги“ за практическа демонстрация. Операцията, която ще бъде излъчена на живо в аудиторията на университета, ще бъде извършена от проф. д-р Владимир Ставрев и гостуващите специалисти.

Интегралният център е част от Високотехнологичния център за трансфер на знания и здравни технологии на УМБАЛ „Свети Георги” и е оборудван с иновативна за страната апаратура. Към настоящия момент пловдивската университетска болница е единственото лечебно заведение в България, което разполага с подобна инсталирана и работеща система. Високотехнологичният център осигурява компютърно навигирана хирургия в реално време. В него се извършват ендоскопски и ендоназални операции на хипофизата, ендоскопски операции на базата на черепа, миниинвазивни операции на гръбначния стълб, както и корекции на малформации при деца и възрастни. Всички хирургични интервенции могат да се записват или да се наблюдават в реално време посредством видеовръзка.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top