Ицо се прибра в България, цялата Пенева чета изпраща Трифон Иванов

Всички герои от САЩ’94 с изключение на Велко Йотов, ще присъстват на погребението на Трифон Иванов. Поклонението пред легендата ще бъде в Двореца на културата и спорта утре от 13:00 часа. От Щатите специално за церемонията пристигна Христо Стоичков, който сега работи като коментатор за мексиканската телевизия „Телевиса“.

Очаквано там ще бъде и президентът на БФС Борислав Михайлов. Той и Ицо са в лоши отношения, но в името на Туньо ще преглътнат враждата помежду си. Иначе самото погребение ще бъде в тесен семеен кръг, като Трифон Иванов най-вероятно ще бъде погребан до баща си, съобщава „Меридиан мач”.

В същото време на стадион „Ивайло“ направиха кът в памет на легендата – във фоайето до клубната емблема. За него президентът на шампионския ФК Етър Иван Ангелов предостави фланелката на Иванов от шампионските екипи – по-точно резервният бял екип, с който Трифон Иванов игра срещу Кайзерслаутерн за КЕШ през есента на 1991 г.

Освен него, изложен е и виолетов екип с №3 от онези години. В къта има и оригинални флагчета на Етър от края на 80-те и началото на 90-те години, когато Трифон играеше за „виолетовите“.

Поставен е и некролог от Община Велико Търново, в който се казва: „Той беше велик и сърцат футболист, българска и световна легенда. Завинаги остава споменът за неговата блестяща кариера, която ни кара да се гордеем, че сме българи“. Първият, поставил цветя пред къта, бе именно президентът на клуба Иван Ангелов.

Трогателни послания от хората стигат до феновете чрез социалните мрежи. Едно от тях гласи: „Не се познаваме, но имам молба. Сигурна съм, че на 17 февруари ще бъдете на поклонението. Имам молба, аз съм чак от Бургас и съм със счупен крак в гипс и на легло. Моля ви, вземете един карамфил, целунете го и го сложете там.

И кажете му, че Еми от Бургас го обича от 11-годишна възраст. Сега съм на 39. Много обичах и обичам Трифон, два дни не спирам да плача. Благодаря ви“.

Очаква се фланелката с №3 в националния отбор да бъде извадена и запазена за вечни времена с името на Трифон Иванов.

Подобни статии

Top