И в Пловдив къмпингуват срещу забраната

И пловдивчани излизат днес на протест срещу забраната за къмпингуване. Така и Пловдив се включва в Националния протест срещу попправките в Закона за туризма. (Вижте ги ТУК!)

„Приятели, в София вече е организиран Национален протест против забраната за къмпингуване. Време и в Пловдив да ударим едно рамо, как мислите?

Събираме се в 18 часа пред общината. Започваме в понеделник. Тъй като сме на къмпниг все пак – задължително палатки, добро настроение, музикални инструменти и всякакъв вид арт демонстратции се поощряват!“, посочват организаторите.

И допълват:

„Докато ние все още се опитваме да осъзнаем новината, че депутатите забраниха палатките и караваните по морето, от Министерството на „туризма“ ни изненадаха със законопроект, в който смятат да разширят това из цялата територия на страната.  Обявиха ни война, която ще загубят! Защото няма по-истинска почивка от тази сред природата.

Искаме преди управляващите да забраняват нещо да предложат регулации! Искаме да не изтриват тази част от туризма, силно разпространена в целия свят, а да помислят за развитието й в България и привличането на европейските любители на този вид природосъобразна почивка!

Искаме закони, а не забрани!“

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top