И в Пловдив протестираха срещу увеличението на тока

protest

Стотина души от поне четири фирми излязоха на протест и в Пловдив срещу увеличаването на цените на тока.  Най-многобройни бяха работниците от местна фирма, която произвежда прахове за пране, начело със собственика на фирмата Ахмет Куртуду.

Плащам по 20 хиляди лева месечно за ток, с увеличението ще станат минимум 30 хиляди, обясни работодателят. Той съобщи, че води дела срещу ЕВН заради надписани сметки за ток за над 170 хиляди лева. Дори в Албания ги изгониха, категоричен беше Куртуду. Според него  планираното увеличение е удар върху местния бизнес.  В  предприятието му работят 300 души на трудов договор, които са на минимална работна заплата. Ако увеличат тока, ще се наложат съкращения, коментира работодателят.

В протеста участваха и търговци от складовете на Брезовско шосе. За нас увеличението на цената на индустриалния ток ще е пагубно, посочиха те.

Протестиращите се събраха в градинката на Джумаята, а след това преминаха в шествие по главната, носейки в ръце лозунги с надписи: „Да на пазарните цени в енергетиката“, „Не на грабежа“ и „Да на реформите“. Шествието стигна до общината, където недоволните останаха в продължение на десетина минути.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top