И децата в Асеновград пишат на дядо Коледа

Децата от Асеновград също ще пишат на дядо Коледа. Това съобщиха от местното поделение на „Български пощи“. Всяко дете ще може да изпрати послание на белобрадия старец, като за целта е достатъчно само да го облепи с марка за страната и да го адресира до Дядо Коледа.

Няма възрастова граница за участниците в конкурса, съобщиха организаторите. Според тях дори възрастните асеновградчани, които са запазили детския дух в себе си, могат да се включат.

Отговорите на своите писма, малки и големи ще получат около седмица преди Коледа. Целта на конкурса е да подари усмивка, да провокира хората да бъдат по-добри за да повярваме всички, че стават чудеса и че Дядо Коледа съществува. Идеята е децата да не израстват изведнъж, а да запазят детското в себе си за по-дълго време.

Днес в асеновградската поща писма до Дядо Коледа все още няма. Според пощенските служители посланията започват да пристигат в началото на декември. От пощата обаче са категорични, че интересът към инициативата расте все повече с всяка изминала година.

Миналата година над 150 деца изпратиха писмата си до добрия старец. Сред тях пощальоните откриха дори писмо, написано на рецептурна бланка.

Условието за участие в конкурса е да бъде правилно изписан адреса на подателя и да е залепена марка за страната, цената на която е 0,65 лева. На мястото на получателя е достатъчно да пише: „За Дядо Коледа”.

А в замяна всички участници ще получат лични писма от белобрадия  старец, а за най-добрите детски писма ще бъдат раздадени и подаръци.

Крайният срок за участие в конкурса е 07.12.15 г.

Подобни статии

Top