И днес къмпинг пред Общината

И днес пловдивчани, почитатели на къмпингуването сред природата, ще излязат на протест с палатки на копчетата, пред община Пловдив. Въпреки скромния и по-рехав протест снощи, днес организаторите призовават съмишлениците си, да се съберат отново на пл. „Стефан Стамболов“, тъй като Законопроектът с измененията в Закона за туризма ще бъде внесен в Народното събрание именно днес.

„Приятели, днес бяхме осезаемо по-малко. Утре обаче е официалната дата, на която отново имаме разрешение за опъване на палатки и провеждане на протест. Много е важно УТРЕ да сме на линия , защото точно утре законопроектът ще бъде внесен в Народното събрание“, пише във Фейсбук една от организаторите – Мари Мъгърдичян.

„Моля, разпространете това, поканете приятели и ако наистина ни е мило общуването с прирордата и палаткуването, трябва да се обединим и утре, да не се успокояваме с празни думи и прах в очите, а да се борим за реални резултати“, допълва Мари.

Протестът отново ще започне в 18.00 ч. пред общината. „Досега бяха репетиции – утре трябва да сме най-силни!“, призовават организаторите. И допълват:

„Не забравяйте, че ако забраната в законопроекта не бъде отменена, всеки, който иска да разпъне някъде палатка (извън няколкото регламентирани къмпинга) става нарушител, подлежащ на глоба. В това число забраната ще засегне и палатки по фестивали, планински преходи, рибарски срещи и т.н. Не можем да позволим това!“

Подобни статии

Top