И дърветата пред Дома на културата с мартенска премяна (СНИМКИ)

Мартеници цъфнаха на дърветата край Дома на културата „Борис Христо“ в Пловдив. Пловдивчани бяха приятно изненадани от празнично окичените дръвчета пред бившия синдикален дом.

Както DCNEWS вече съобщи, вчера бе накичено и мартенското дърво пред общината. Десетки пловдивчани си направиха селфита и снимки пред него.

Утре ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив ще декорират в бяло и червено „копчетата“ пред сградата на община Пловдив, съобщиха от администрацията.

В 11.00 ч. пък майсторите от Колектив за национална шевица и орнаментика „Росица Чуканова“ към НЧ „Алеко Константинов – 1954“ ще направят демонстрация за изработване на оригинални мартеници. Всички, които желаят могат да се включат в демонстрацията и да изработят собственоръчно мартеници, като за целта на място ще бъдат осигурени всички необходими материали.

Половин час по-късно представители на всички пловдивски читалища ще раздадат на пловдивчани и гости на града мартеници, изработени специално за празника в ателиетата към читалищата.

 

Подобни статии

Top