И Капана с коледен базар, вурстчета и греяно вино пред общината (СНИМКИ И ВИДЕО)

nemski koleden bazar (19)

И в Капана тази година ще има коледен базар. Това съобщи кметът Иван Тотев при откриването на Немския коледен базар, който на практика е първата проява от тазгодишната Коледно-Новогодишна програма на общината. „Така хем ще запазим  нашенското, хем ще отправим поглед към европейските традиции, докато очакваме 2019-та година“, коментира кметът.

Какво още каза той на базара, вижте във видеото:

По традиция кметът и почетният консул на Федерална република Германия д-р Мариана Чолакова вдигнаха наздравица с греяно вино за откриването на базара.

Немският базар се провежда за 5-ти път в България, а тази година е четвъртата му в Пловдив. Вурстчета и наденички по 3 лева с хлебчето и също толкова за греяно немско вино очакват посетителите на базара. Най-голямата атракция обаче по традиция бе Дядо Коледа, който откри базара и още с първото си стъпване на сцената, започна да раздава подаръци на малки и големи. Първа бе 6-годишната Ивайла от Крумово, която поздрави добрия старец и присъстващите с най-известната българска коледна песничка – „С червените ботушки“.

Много пловдивчани се снимаха с веселия Дядо Коледа, гостите на базара бяха поздравени също от балетна формация и победителката от първия сезон на „България търси талант“ Богдана Петрова.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top