И мъжете понякога симулират в леглото

На жените поне веднъж в живота се е случвало да симулират оргазъм. Най-вече за да не засегнат партньора и да не се усъмни той в своите способности в леглото.

Но докато фалшивият оргазъм се считаше за запазена марка на жените, се оказва, че той не е чужд и на мъжете. Канадски учени обаче правят изследване, което разкрива, че една четвърт от мъжете също са симулирали в леглото в даден момент. Изследователите анкетират 230 мъже на възраст между 18 до 29, наети чрез онлайн платформата Mechanical Turk, които признават, че са имали поне един случай на симулация.

„Мъжете симулират оргазми и причините за това са свързани с половите и релационни резултати“, обясняват авторите на изследването. Според констатациите им основните причини за това се дължат на лош сексуален опит или неправилен избор на партньор, и двете от които водят до по-ниски нива на желание и сексуално удовлетворение.

Тези, които съобщават, че са сексуално и романтично доволни от връзката си, заявяват, че симулират, за да може да се стигне (поне привидно) до взаимен оргазъм с партньорката си.

Източник: Framar.bg

Подобни статии

Top