И ПУ се включва в кампанията „Празнувай отговорно“

Студенти от два пловдивски университета се включват в кампанията за пътна безопасност „Празнувай отговорно“ днес.  Кампанията е насочена към повишаване вниманието и отговорността на младите хора за безопасно движение по пътищата и недопускане на тежки транспортни произшествия по време на празничните дни. Стартът й бе даден през 2013 година в Университета по хранителни технологии през 2013 година и вече няколко години се провежда успешно с активната подкрепа и участие на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив.

Днес в съвместната превантивна инициатива ще се включат и студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, а в Стара Загора – техни колеги от Тракийски университет. Пред младите хора полицейските служители ще отправят конкретни препоръки за безопасно шофиране и придвижване по пътищата и ще предоставят статистически данни за пътнотранспортните произшествия.

В Пловдив е предвидено събитието да се проведе от 09.00 часа пред входа на УХТ-Пловдив /пешеходна пътека/ и от 12.00 часа пред входа на новата административна сграда на ПУ.

Подобни статии

Top